Miért fontos, hogy a megfelelő szakember építse meg álmaink kandallóját?

Kezdőlap Hírek Miért fontos, hogy a megfelelő szakember építse meg álmaink kandallóját?

Ma már igen széles skáláját ismerhetjük meg különböző kandallóknak. Fontos feltérképeznünk ,hogy a kandallók melyik funkcióját részesítenénk előnyben. Inkább a fűtőértéke vagy látványa miatt szeretnénk megvásárolni otthonunkba. Választhatunk hagyományos, fatüzelésű kandallók közül, különböző méretekben, formákban, egy oldalasat vagy több oldalasat. Lehetőségünk van gázkandallókat vagy szabadon álló kályhákat beszereznünk különböző színekben és stílusban, de választhatunk első sorban a látványa miatt használatos, beépíthető biokandallók közül. Nem utolsó sorban a mesterek elkészíthetik nekünk álmaink cserép- vagy hibridkályháját.

Miért fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő szakembert kandallónk beépítéséhez?

A fentebb felsorolt kandallók beépítéséhez, beüzemeléséhez más-más szakértelemre van szükségünk. Míg egy biokandalló beépítése egyszerűbbnek bizonyul, addig a hagyományos vagy gázkandallókhoz már szükségünk van kéményre, szellőző nyílásokra. Azonban fontos megjegyezni, hogy egy biokandallónál is elengedhetetlen lehet a szigetelés vagy az éghető tárgyaktól való távolság ismerete, ezért ezeknél a kandallóknál is jobban járunk, ha szakértő kezekre bízzuk a beépítést.

A legjobb, ha megtaláljuk a hozzánk legközelebb található építőmestert, aki a választott kandalló építésére specializálódott.

Nemcsak speciális műszaki ismeretekkel rendelkeznek mestereink, hanem több éves szakmai tapasztalattal, kézügyességgel, szépérzékkel is. Értenek a kőműves, vésési és vakolási munkálatokhoz, kályhacsövek beszereléséhez, fémvágáshoz.  Ismerik a kandallókra vonatkozó használati, és telepítési előírásokat, szabályokat, melyeknek betartása nélkülözhetetlen.